Special offer

Historic Castle of Prince Artur Rohan of Bohemia and Austria for Sale

By
Real Estate Agent with CENTURY 21 Ludecke Inc.
Historic Castle Repin for Sale

Castle Repin was first mentioned in year 1207, when the Order of German Knights had build the first Stronghold ...from many historically noticeable owners stands out Prince Artur Rohan of Bohemia and Austria,  from cca 1670 .

The Castle Repin is for SALE
for $ 2,375,000 .


Located on about 30 miles North of Prague , it makes it very attractive place.
It is suitable for many uses, hotels, resorts, private residence, and much more ... the latest use was for retirement home for elderly during communist era, before it was returned to the original owners.

Castle Gardens of 4 Hectras ( 10 US Acres ) are included in the sale.
Additional 75 Hectars ( 190 US Acres ) can be purchased separately.

All utilities are in the Castle already including heating.

Serious and qualified buyers please contact John Vostenak,broker for more info.

Show Open House Tour

http://castles.johnvostenak.com/

http://cma.johnvostenak.com/

http://listings.johnvostenak.com/

http://referrals.johnvostenak.com/

 

f-77-1.jpg

f-77-1.jpg f-77-2.jpg f-77-3.jpg f-77-4.jpg f-77-5.jpg f-77-6.jpg f-77-7.jpg f-77-8.jpg f-77-9.jpg f-77-10.jpg f-77-11.jpg f-77-12.jpg f-77-28.jpg f-77-29.jpg f-77-30.jpg
Email to a Friend


.............................

První zmínka o vsi Řepín, která lezí 13 km východně od Mělníka, je z roku 1207, kdy patřila řádu německých rytířů. Ti zde zalozili tvrz. V průběhu husitských válek i v dalsích letech tvrz často měnila majitele. Az roku 1544 je dalsí zpráva, kdy si nechali řepínskou tvrz zapsat do zemských desek bratři Zikmund, Jan a Jiří z Nesetic. o porázce českých stavů na Bílé hoře propadl Řepín konfiskaci a jeho majitelem se stal Filip Fabricius Platter z Rosenfeldu. Třicetiletou válkou zpustosenou tvrz r. 1650 Jan Valderode z Eckhausenu. Ve vlastnictví tohoto rodu setrval Řepín az do konce 18. století. a místě tvrze byl někdy kolem roku 1670 vystavěn barokní zámek, který ale přesel řadou stavebních úprav a přestaveb. V přestavbách zámku pokrčovali i dalsí majitele, Rohanové. V roce 1876 prodal kníze Artur Rohan Řepín tereziánské akademii ve Vídní, které patřila as do roku 1918. V tomto roce přeslo vlastnictví řepínského zámku na československý stát. Od padesátých let byl v zámku umístěn domov důchodců.

Na Prodej: Areál zámku je 15 km od mělníka a 45 km od Prahy. Součástí areálu je hlavní budova, vedlejší obytné křídlo, bývalá sýpka, hospodářské a vedlejší stavby, venkovní úpravy, park a přilehlé pozemky. Areál sloužil jako domov důchodců, byla na něm prováděna běžná údržba .
Hlavní budova- má 1 podzemní a 3 nadzemní podlaží, 1.p.p.: sklepy a sklady, 1.n.p.: kuchyň se zázemím, jídelna, společenská místnost, 2.a 3.n.p.: pokoje se sociálním zařízením a nezbytným zázemím. Vedlejší obytné křídlo (přes jídelnu propojeno s hlavní budovou)- 3 nadzemnípodlží, pokoje, soc.zařízení, zázemí. Bývalá sýpka- sklady, kulturní místnost, rehabilitace. Hospodářské budovy- prádelna se sušárnou a kotelnou v suterénu, strojovna, kolny. Topení ústřední (LTO), veřejná kanalizace a vodovod, elektro 220/380 V, telefon. Součástí areálu je oplocený zámecký park o rozloze cca 4 ha a s areálem souvisí další pozemky (možno dokoupit) o výměře cca 75 ha.

Jenom seriozni and financne kvalifikovani zajemci muzou zadat vice informaci u maklere:

 John Vostenak, broker , email:  john@csplanet.com

for sale
price: $ 2 375 000


category:
Castle
- Historic Castle of Rohans


address :: Melnik
city :: Melnik North of Prague
state :: Czech
country :: Czech Republic

 

 

Contact:

Agency:Century 21 Ludecke Realty
20 E. Foothill Blvd. #105 , Arcadia, CA 91006
Name:John Vostenak
Phone:1-626-674-1330
e-mail:john@csplanet.com
web:http://www.johnvostenak.com/



view all Czech Properties





All Information contained on the web site and any links is believed to be accurate, but should not be relied upon without verification. All properties are subject to prior sale, change or withdrawal. Neither broker(s), agent(s) nor johnvostenak.com shall be responsible for any typographical errors, misinformation or misprints, and shall be held totally harmless.
Accuracy of square footage, lot size, and other information is not guaranteed.

GO USC TROJANS ! FIGHT ON !

© John Vostenak 2006

Comments (1)

Debbie Malone
Londeree's Real Estate & Property Management - Lynchburg, VA
From Lynchburg To The Lake (434) 546-0369
What a great listing! Got to love the idea of owning a castle....... Good luck on the sale.
Sep 14, 2007 11:49 AM