Easter Trivia from the Rain

By
Real Estate Agent with Sun Lakes Realty DRE #01492138

Easter Trivia from the Rain

Easter Trivia from the Rain

 

Try these questions on others today and and show everyone how smart you are. Your friends and family will be amazed. The answers are at the bottom of the post.

 

1. In the Middle Ages, it was believed that certain activities should never be performed on Good Friday because they would bring bad luck. Which of the following is one of those tasks?
a) bathe
b) cook red meat
c) get a haircut
d) do the laundry

2. Traditionally, what should you do on Easter Sunday in order to ensure you’ll have good luck in the coming year?

a) attend church services
b) wear a new piece of clothing
c) get a haircut
d) kiss your father

3. The tradition of the Easter Bunny, a rabbit who lays colored eggs for children to find Easter morning, began in which European country?
a) Spain
b) Switzerland
c) Germany
d) England

4. Dyed eggs of a particular color were once given to children on Easter Sunday in the belief that they would protect them from bad luck throughout the following year. What color were these eggs?
a) yellow
b) purple
c) red
d) green

5. In Australia, rabbits are viewed as pests because of the extensive damage they have caused to land, crops and vegetation. Australians prefer to use another native animal as a symbol of Easter. What is it?
a) kangaroo
b) wallaby
c) bilby
d) bandicoot

6. At church services in some countries on Maundy Thursday (the last day of Lent), priests perform what task in remembrance of what Jesus did at the Last Supper?
a) bless the bread and wine
b) wash their hands
c) collect an offering
d) wash the feet of churchgoers

7. This flower is associated with Easter because its petals face downward, which is said to be in honor of Jesus:
a) dogwood
b) lily
c) tulip
d) daffodil

8. How many days make up the Lenten season, the period of penance and fasting preceding Easter Sunday?
a) 31
b) 40
c) 44
d) 30

9. Approximately how much money do Americans spend on Easter candy each year?
a) $18 million
b) $10 million
c) $2 billion
d) $5 billion

10. In what year was the first Easter egg roll held on the White House lawn?
a) 1878
b) 1905
c) 1937
d) 1960

11. About how many chocolate Easter bunnies are produced for consumption each year?
a) 50 million
b) 90 million
c) 1 billion
d) 5 billion

12. What is a female rabbit called?
a) cow
b) doe
c) jill
d) hen

ANSWERS: 1) d; 2) b; 3) c; 4) c; 5) c; 6) d; 7) b; 8) c; 9) c; 10) a; 11) b; 12) b

US Statistics:

Americans spend an average of $150 on Easter

Over 80 Billion Eggs are bought for Easter

 

Happy Easter from Kristin's Real Estate Blog......

 

Posted by

 

     Need a Great Realtor in San Bernardino & Riverside?

Google me here...Kristin Hamilton 909.557.6966.

       CDPE, SFR, CHS, BPOR, BA , GREEN
              Sun Lakes Realty, Kristin Hamilton BRE-01492138
 

 

 Sun Lakes Realty Realtor in 55+ Communities

 

             

Follow me on Facebook

 

Follow me on LinkedIn

 

Go to my Blog

 

 

Follow me to Twitter

Google Kristin Hamilton

NAR BPOR Designation

 

Women's Council of Realtors Secretary

Google+ for Kristin Hamilton Realtor 

GREEN Realtor

110 Years Calif Association of Realtors 

close

This entry hasn't been re-blogged:

Re-Blogged By Re-Blogged At
Topic:
Home Selling
Location:
California San Bernardino County Yucaipa
Groups:
Active Rain Newbies
Almost Anything Goes
Posts to Localism
Observances and Celebrations
WeBlog Anything (almost)!
Tags:
calimesa real estate
easter trivia
kristin hamilton keller williams
yucaipa agent
yucaipa chapman heights real estate

Post a Comment
Spam prevention
Spam prevention
Show All Comments
Rainmaker
3,249,495
Will Hamm
Hamm Homes - Aurora, CO
"Where There's a Will, There's a Way!"

Interesting Kristin,  I have to work my brain on some of theses.  Hope you have a great Easter

 

Mar 27, 2016 03:42 AM #1
Rainmaker
1,274,614
Raymond E. Camp
Howard Hanna Real Estate Services - Ontario, NY
Licensed Real Estate Salesperson Greater Rochester

Good afternoon Kristin,

Only 60% correct so I still must have a lot of Pagan in me!

Make yourself ab astonishing day.

Mar 27, 2016 04:29 AM #2
Rainmaker
1,523,705
Sybil Campbell
Long and Foster REALTORS® 5234 Monticello Ave Williamsburg, Virginia - Williamsburg, VA
REALTOR® ABR, SFR, SRES Williamsburg, Virginia

That is some very interesting trivia thanks for sharing it with us Kristin,

Mar 27, 2016 05:48 AM #3
Ambassador
3,970,356
Kathy Streib
Room Service Home Staging - Delray Beach, FL
Home Stager - Palm Beach County,FL -561-914-6224

Kristin- unless we can "Google" the answers, I'm a miserable failure at this. 

Mar 27, 2016 11:18 AM #4
Ambassador
1,241,729
Kristin Hamilton CA Realtor
Sun Lakes Realty - Banning, CA
(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning

Hi Will Hamm 

Thanks for stopping by and glad you enjoyed my trivia regarding the Easter Bunny.

Mar 28, 2016 01:34 AM #5
Ambassador
1,241,729
Kristin Hamilton CA Realtor
Sun Lakes Realty - Banning, CA
(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning

Hi Raymond E. Camp 

I did not know all of these either so I guess we all need a refresher course.

Mar 28, 2016 01:35 AM #6
Ambassador
1,241,729
Kristin Hamilton CA Realtor
Sun Lakes Realty - Banning, CA
(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning

Hi Sybil Campbell 

Happy Easter and thanks for stopping by.

Mar 28, 2016 01:36 AM #7
Ambassador
1,241,729
Kristin Hamilton CA Realtor
Sun Lakes Realty - Banning, CA
(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning

Hi Kathy Streib 

I google anytime when I need to find something.

Mar 28, 2016 01:36 AM #8
Ambassador
1,926,497
Hannah Williams
Re/Max Eastern inc. - Philadelphia, PA
Expertise NE Philadelphia & Bucks 215-953-8818

Kristin Hamilton CA Realtor  Hope you had a Happy Easter

Apr 03, 2016 09:48 AM #10
Ambassador
1,241,729
Kristin Hamilton CA Realtor
Sun Lakes Realty - Banning, CA
(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning

Hi Hannah Williams 

Yes it was nice as we spent the day at the beach and drove around Palos Verdes. Hope yours was wonderful too!

Apr 04, 2016 04:57 AM #11
Post a Comment
Spam prevention
Show All Comments

What's the reason you're reporting this blog entry?

Are you sure you want to report this blog entry as spam?

Ambassador
1,241,729

Kristin Hamilton CA Realtor

(909) 557-6966- Specialize 55+ Communties Banning
Call Me to Market Your Home
*
*
*
*
Spam prevention

Additional Information